Nu slipper du köpa Tableau-licenser

Fredrik Prien Uncategorized Leave a Comment

För nu kan du istället prenumerera på Tableau. Det blir både billigare och enklare att komma igång. Och du tar mindre risk eftersom du kan justera och betala enbart för det antal användare som faktiskt använder programvaran.

Och inte nog med det – du kommer nu dessutom kunna beställa Tableau Server för enbart 5 användare. Tidigare var minimiantalet var 10 användare. Det gör det ännu enklare och billigare att komma igång.

Möjligheten att köpa licens kommer finnas kvar, men nu kommer du kunna välja mellan de olika licensieringsmodellerna – och till och med mixa mellan dem.

Med en Tableau-prenumeration behöver du inte heller, i motsats från flera andra leverantörer, oroa dig för tillkommande avgifter för att hantera större datamängder eller för att kunna dela data med andra. Allt ingår.

Allt det nya gäller först från den 5 maj.

 

Mer information om prenumeration av Tableau

Prenumeration är ett sätt att för en lägre kostnad kunna använda sig av Tableau under ett år jämfört med att köpa en licens och årlig support.

Med en Tableau-prenumeration blir det enklare och billigare att komma igång med användandet. Du behöver bara teckna dig för en första 12-månaders period och sedan kan du välja att förlänga eller inte förlänga denna efter ett år.

Den som räknar på det hela kommer dock upptäcka att om du använder dig av Tableau i fyra år kommer det ha varit billigare köpa en licens. Men nu kan du själv välja och det är inte det sämsta.

Support och underhåll ingår i prenumerationsavgiften och du kan använda Web-versionen antingen på en egen server, hyra in dig hos en molnleverantör (exvis Amazon Web Services, Google eller MS Azure) eller kanske börja lite försiktigt med Tableau Online som driftas på Tableaus egna servrar.

Som du märker får du med Tableau glädjande nog full flexibilitet i både licensmodell och driftmodell.

Årskostnaden per användare för en Tableau-prenumeration uppgår till 840 USD för Tableau Desktop Professional User, 420 USD för Tableau Web Client Interactor User och 500 USD för Tableau Online User.

För din referens är licensavgiften för en Tableau Desktop Professional User fortsatt 1599 USD samt 400 USD för första årets support. Priset för en Tableau Web Client Interactor User är precis som tidigare 800 resp 200 USD.


Om författaren

Fredrik Prien

Verkställande Direktör RAV SVERIGE AB

Vill du veta mer?

Dela den här artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *